Pienlainat

Pienlainat ovat vakuudettomia, summaltaan 100 – 2.100 € olevia lainoja, joilla voit korjata hetkellistä heikkoa rahatilannetta. Pienlainojen korot ja kulut ovat lainoista kaikkein korkeimpia, joten niiden vertailu kannattaa. Pienlainojen kalleuden vastapainoksi hakeminen on helppoa ja rahat saat tilillesi heti hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen.

Pienlainat on pisteytetty alla olevassa listauksessa todellisen vuosikoron perusteella yhdestä viiteen tähteen.

Pienlaina vs. pankkilaina

Pienlaina on kansankielessä paremmin tunnettu nimellä pikavippi. Koska pikavippi on niin juurtunut nimitys kansankielessä, niin käytetään myös tässä artikkelissa jatkossa vain termiä pikavippi.

Pikavipit ovat yksi syy siihen, että maksuhäiriömerkintöjen määrä Suomessa on jyrkässä kasvussa. Viimeiset vuodet uusien maksuhäiriömerkintöjen määrä on kasvanut joka vuosi aina edelliseen vuoteen verrattuna. Vaikka pikavippi on kallis lainamuoto, niin kyllä sillä silti on paikkansa markkinoilla. Jos pikavipin ottaa harkitusti, tarpeeseen ja on varma, että sen pystyy maksamaan ajallaan takaisin, niin se on mitä mainioin tapa lainata rahaa. Todelliset vuosikorot ovat erittäin korkeita pankkilainoihin verrattuna, mutta jos sinulla on tarve lainata 300 € ja tiedät, että pystyt maksamaan sen aivan varmasti takaisin, niin silloin on halvempaa ottaa pikavippi, kuin lainata sama summa kulutusluottona pankista.

Se, että pienlaina todellakin voi olla myös halvempi vaihtoehto johtuu siitä, että pienlainan / pikavipin perustamistamiskustannukset ovat pienissä summissa lähes olemattomat. Kun taas, jos marssit pankkiin ja otat kulutusluoton, niin sen perustamiskustannukset ovat satoja euroja. Joten vaikka pikavipit ovat huonossa maineessa ja monet ajaisivat mielellään niiden täyskieltoa, niin kyllä niillä silti on paikkansa markkinoilla, eikä niiden näköpiirissä ole todellista uhkaa joka hävittäisi ne markkinoilta.

 

Ohjeita vippaamiseen
  • Käytä suurta harkintaa. Tarvitko varmasti sen/sitä minkä vuoksi olet vippaamassa?
  • Ota pikavippi vain jos olet varma, että voit maksaa sen sopimuksen mukaisesti takaisin.
  • Ole vastuullinen, älä ota pikavippiä pelaamiseen tai mihinkään turhaan
  • Vippaa vain se summa jonka tarvitset. Jos tuntuu, että vippaamisen tarve on jatkuvaa, niin harkitse isompaa lainaa kerralla.
  • Älä vippaa useasta paikasta. Jos olet velkaa monelle eri lainantarjoalle, niin joudut äkkiä vippikierteeseen.